One ricète da Albert DELVAUX
Li taute à l' djote.
Po 4 djins.
Ci qu'i vos faut :
- 300 gr di blanke farène
- 1 c à sope di sé
- 20 gr di lîdjes
- One bolète di Nivèle (craus stofé) bin faîte
- 1 oû
- One miète di lacia
- One nokète di bûre
- One bèle grande laudje fouye di bète
- 6 p'tits blancs-agnons
- Do pêrzin
- Do sé, do pwève èt do bon bûre di cinse salé.
Comint fé :
- Fé fonde lès lîdjes dins saquants couyîs d' tiène aîwe, lès spaude dins 3 couyîs
d' farène, machî èt lèyî lèver 10 munutes.
- Machî l' sé avou l' farène, fé on bassin, mète lès lîdjes au mitan, pwîs do tiène
lacia, tot machant j'qu'à tant qu'on-z-a one pausse qui s' rivindje.
- Prusti 10 munutes, fé one bole, li rascouviè avou on prôpe drap, èt lèyî lèver one
eûre dins one place qu'il î faît bon.
- Tchaufer l' for à 200 dègrés.
- Machî l' bolète avou l' nokète di bûre ramoli èt totes lès vèrdeûs côpéyes à p'tits
bokèts.
- Gârni one grande platène à taute avou l' pausse, sitinde li fromadje dissu, èforner
j'qu'à tant qui l' taute prinde one bèle doréye coleûr.
- Disforner, cossauyî dès lètchètes di bon bûre salé pa-t't-avau èt cotrawer avou one
fortchète po-z-î fé moussî l' bûre.
- Sièvu tot d' sûte avou on bon vêre di vin rodje di Bourgogne ou one vîye gueûze.